12.3.12

"1+70" Jó napot tanár úr!



Izgalmas kiállítást tekinthet meg az, aki március hónapban a sárvári Nádasdy-Vár Művelődési Központjának galériájában jár. Az ember életében vannak olyan pillanatok, melyek lezárnak egy életszakaszt, és tudjuk, valamit magunk mögött kell hagyni. Úgy vélem, a 70. születésnap ilyen pillanat. Egyszerre örömteli és megható. Az elmúlt 40 évben Polgár tanár úr számára az oktatás meghatározó részét képezte a mindennapoknak. Itt az ideje, hogy mi tanítványok is adjunk Neki valamit. "Jó napot tanár úr!" - talán ennél többet nem is tehetünk, munkáin keresztül mindenki magából adott valamit Sárváron. Érdekes volt figyelni, ahogy több évtized generációinak munkáiban csöndesen, ugyanakkor  határozottan jelenik meg Polgár Csaba "kézjegye", az alkotás szabadsága, melyre mindig nagy hangsúlyt fektetett.
A 47 alkotó körülbelül 120 alkotásával méltó módon köszönti a tanár úr születésnapját. 


A megnyitó Fábián Lászlónak köszönhetően még családiasabb lett, hiszen Polgár Csaba jó barátjaként és sok kiállító művész tanáraként kikerülhetetlen volt, hogy szubjektív legyen, ami elmondása szerint nem biztos, hogy jó egy kiállítás megnyitón, de ez az alkalom és hely mégis megfelelőnek bizonyult egy személyes, baráti hangvételű köszöntőre. Sőt ettől vált teljessé az esemény.





A kiállítás rendezőjeként a Minta Alapítvány nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani Kondor János igazgató úrnak és a Művelődési Központ dolgozóinak, akik készségesen segítették a rendezést.

A kiállítást április 1-ig lehet megtekinteni a Művelődési Központ Galeria Arcis kiállítótermében.
-Varga Anikó-
Képes összefoglaló az eseményről

Tanítványok között

 
A megnyitó más szemszögből nézve
Bényei Tünde alkotása
Hegedűs Andrea munkája







Hendzsel Ilona munkája
A háttérben Urbán Katalin és Sági Emőke munkái láthatóak

Kelemen Katalin alkotásai


Solymosi Borbála textilobjektje
Torma Anna
A háttér zenét tanár úr két tanítványa szolgáltatta ( Hegyi Tamás és Karádi Tamás)

Dedikálás

Jobbra Bánfi Mariann mintatervei

Jobbra T. Doromby Mária képei láthatóak
Feketén-fehéren

László Edina textil plasztikája


Balla Krisztina diploma kollekciójának egy részlete

No comments:

Post a Comment